Boodschappen doen

NIEUW

Vanmorgen voor 10 uur besteld, vanmiddag al vanaf half 3 af te halen.

EerlijkBeter Amersfoort

Valutaboulevard 14
3825 BT Amersfoort

Selecteer ander FreshPoint

Salade van gegrilde groenten

Nodig voor 4 personen: 1 aubergine, 1 courgette, 1 paprika, 1 tros amusetomaatjes, bosje tijm. Uit je keukenkastje: olijfolie en (balsamico) azijn, peper en zout.

Doe het trosje tomaatjes in een lage ovenschaal en schenk er een scheutje olijfolie over heen. Pof ze in 30 minuten in de oven op ongeveer 150 graden. Snij de aubergine, de courgette en de paprika in lange dunne plakken en grill ze in een grill pan. Leg ze in een schaal, schenk er een scheut olie en azijn overheen. Naar smaak peper en zout. Laat ze daar 20 minuten in marineren. Haal de tomaatjes uit de oven en serveer alles op een mooie schaal. Combineer deze salade met een stuk gegrild vlees en gebakken aardappels. Ook lekker bij de barbecue.  

Salade met romige geitenkaas, sinaasappel en cashewnoten

Nodig voor 4 personen:  125 gram mesclun sla, 200 gram Tomme de Chevre, 200 gram cashewnoten, 4 sinaasappels. Uit je keukenkasje: olijfolie, peper en zout.

Schil de sinaasappel en als je echt je best wil doen haal je de velletjes van elk partje af. Leg deze apart. Maak van het sap en een paar eetlepels olijfolie en peper en zout een dressing. Meng de dressing over de sla in een grote bak en verdeel over 4 borden. Doe de kaas in stukjes. Verdeel de noten, de kaas en de sinaasappel partjes over de vier borden. 

Ook lekker met wat plakjes San Daniele Ham er bij of gegrilde gamba's.

Lentesalade met gerookte zalm, gekookte ei en gegrilde groene asperges

Nodig voor 4 personen: 200 gram spinazie, 4 eieren, 400 gram (lauwwarm) gerookte zalm, 100 gram aspergestips, 1 citroen. Uit je keukenkastje: olijfolie, mayo, peper en zout

Gril de aspergetips heel kort in een grillpan. Kook de eieren hard, laat afkoelen en snijd in grove stukken. Snij de zalm in gelijke stukken/plakken. Maak een dressing van geraspte citroenschil, 3 el olijfolie,  2 el mayo en citroensap van een 1/2 citroen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing samen met de spinazie in een grote bak en verdeel over 4 borden. Verdeel de zalm, de eieren, de aspergetips over de borden. 

Italiaanse caprese

Nodig voor 4 personen: 2 mozzerella bollen, 500 gram pomodori intense tomaten, 1 flinke hand basilicum. Uit je keukenkastje: olijfolie

Snijd de mozzerella en tomaat in plakken, verdeel plakjes gewijs samen met de basilicum over vier borden. En giet er een flinke scheut olijfolie over heen.

Oosterse salade

Nodig voor 4 personen: 250 gram biefstuk van de haas, 1 bakje kastanje champignons, 2 prei en 125 gram veldsla. Uit je keukenkastje: sojasaus, gembersiroop en olijfolie

Snij de biefstuk in reepjes. Snij de champignons in plakjes en de prei in reepjes. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en de prei op een laag vuur. Doe er als laatste wat sojasaus bij. Laat afkoelen. Meng het champignon-prei mengsel door de veldsla. Maak een dressing van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop en 5 eetlepels olijfolie. Meng dit ook door het slamengsel. Bak de biefstuk heel kort zodat het vlees nog lekker rood is. Verdeel de sla over 4 borden en garneer het vlees zo uit de pan er over heen. 

Ceasar salade

Nodig voor 4 personen: 4 little gems, 250 gram kipfilet, 1/2 citroen, 100 gram. Uit je keukenkastje: 1 blikje anjovis, 1 teen knoflook, olijfolie, peper en zout, oud brood

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij het oude brood in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
Snij de kipfilet in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer de kip halverwege.
Laat de ansjovisfilets uitlekken. Maak de dressing door 2 ansjovisfilets fijn te prakken in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing.
Snij de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

Salade nicoise

Nodig voor 4 personen: 500 gram sperziebonen, 250 gram amusetomaten, 400 gram tonijn, 2 eieren, 1/2 rode ui, 120 gram zwarte olijven
Uit je keukenkastje: 1 teen knoflook, 2 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel azijn, 6 eetlepels olijfolie, peper en zout

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snij in partjes. Halveer de tomaatjes. Grill de tonijnmoot met een klein beetje olijfolie in een grill of koekenpan. Snij in stukken. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Maak de dressing door de mosterd, de honing, de azijn en 6 eetlepels olijfolie met peper en zout te mengen. 
Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. 


Boodschappen doen