Boodschappen doen

Huidige versspecialist

NIEUW

Vanmorgen voor 10 uur besteld, vanmiddag al vanaf half 3 af te halen.

EerlijkBeter Amersfoort

Valutaboulevard 14
3825 BT Amersfoort

Selecteer ander FreshPoint

Versspecialist: Bakkerij Van de Kletersteeg


Wilfried van de Kletersteeg





Het lekkerste brood bakken
is dagelijks een uitdaging.


Het perfecte brood heeft een dunne, krokante korst en is zacht en luchtig van binnen. Ik streef dagelijks naar dat perfecte resultaat, deels omdat ik zelf nog altijd erg kan genieten van de heerlijke geur en smaak van vers gebakken brood. Soms roep ik thuis aan tafel uit: ‘wat is dit lekker!’. Als u er hetzelfde over denkt, doe ik mijn werk goed.



Traditioneel


De lekkerste broden maak je op ambachtelijke wijze, dus zo traditioneel mogelijk. Bijvoorbeeld, in plaats van rijsmiddel te gebruiken bij desembrood, maak ik een beslag van meel en water en laat dat vervolgens rusten. Dat zorgt uiteindelijk voor de karakteristieke, lichtzure smaak. De allereerste broden werden al op deze manier gemaakt en dat spreekt mij enorm aan. Ambachtelijk brood bevat échte smaken, die de tijd hebben gehad om tot rijping te komen.






Gezond brood


In ons uitgebreide assortiment vindt u reguliere broden (wit, bruin, volkoren, meergranen) en desembroden. Daarnaast hebben we speciale broodjes en bolletjes als speltcroissants, suikerbolletjes, vloerbroden, stokbroden, ciabatta’s en Galicië in de varianten wit, volkoren en meergranen. De meeste broden zijn vrij van E-nummers en koemelk. Het is gezond brood, dat boordevol smaak zit en vrij lang houdbaar is.







Nieuw: de broodpin


Ik probeer continu onze kwaliteit te verbeteren. Zo heb ik de broodpin voor afbakbrood uitgevonden. U krijgt het brood voorgesneden en neemt het met de broodpin er doorheen mee naar huis. Na het afbakken kan de pin eruit. Het voordeel van dit eenvoudige hulpmiddel is dat de consument het brood niet langer zelf hoeft te snijden, zodat het brood bijvoorbeeld niet ingedeukt wordt. Je krijgt brood met een zachte, luchtige binnenkant en een flinterdunne korst. Heerlijk!



Je proeft het verschil


Ik heb de liefde voor het vak niet bepaald van een vreemde. Mijn opa richtte de bakkerij in 1928 op en vier van zijn kinderen — onder wie mijn vader — belandden in het bakkersvak. Ook ik ben in dit prachtige vak opgegroeid. Elke dag is het weer de uitdaging om de beste kwaliteit brood te bakken. De beste ingrediënten en de juiste temperatuur, vochtigheid en baktijd zorgen voor het lekkerste resultaat. Ook cruciaal is de planning. Alles moet op precies het juiste moment gebeuren. Het is dus nooit routine, zoals in de fabriek. En dat verschil proef je!








Naar winkel